top of page

Een schooldag van een WWJ leerling in Amerika, Texas

Bijgewerkt op: 15 mei

Wonen in Amerika, San Antonio Texas. Tof! Ben je benieuwd hoe het leven eruit ziet voor een 11-jarige die naar school gaat in Amerika en daarnaast ook online Nederlandse lessen volgt? Nou zo:


Beep! Beep! Beep! Is wat ik als eerste hoor want mijn wekker maakt mij wakker. Nu weet ik precies hoe laat het is, 6:30. Ik spring met blijheid uit bed want het is VRIJDAG! De laatste schooldag voor het weekend!


Mama, papa en Ralph, onze poes zitten allemaal op mijn bed te wachten. Meestal word ik alleen wakker dus eerst weet ik niet meer wat er gebeurt. Maar dan bedenk ik dat het is de dag dat wij 7 jaar in Amerika wonen! Als ik klaar ben met aankleden en mijn lunch te maken, ga ik aan tafel zitten met mijn ontbijt: een boterham met Nutella. Wanneer het 7 uur is dan ga ik naar boven om mijn tanden te poetsen en haren te kammen. Als alles klaar is dan ga ik naar beneden en maak ik mijn tas klaar.

Nederlanders in Texas
Mijn tas inpakken voor school!

Meteen als de klok 7:20 slaat dan loop ik omhoog naar de bushalte. Hier staat mijn beste vriendin al op mij te wachten en we kletsen tot de bus komt. Als het zo ver is dan zeg ik meestal “De bus is er.”


Na ongeveer een half uur rijden in de bus zijn we op school, dan moeten we nog even wachten voor eerste periode. Voor mij is dat wetenschap. Daarna heb ik Engels en theater. Na de theater les heb ik lunchpauze, dansles, doel (een klas waar je al je huiswerk alvast af kan maken), gezondheid, maatschappijleer en als allerlaatste wiskunde.


In al mijn klassen zitten gemiddeld 20 kinderen, jammer genoeg ben ik de enige die Nederlands kan spreken, dus daarom spreek ik alleen maar Nederlands als ik alleen ben met mama en papa. Mijn favoriete juf is juf Williams, zij geeft het vak Engels. Zodra de schooldag erop zit dan ga ik weer met de schoolbus terug naar huis.Op vrijdag heb ik meestal geen huiswerk. Maar als het wel zo is dan pak ik een snoepje en ga ik aan de bak. Na schooltijd heb ik op vrijdag soms paardrijden dus dan ben ik mijn vrijdagmiddag bij de manege. Omdat school om 3:40 eindigt en ik pas om 4:15 thuis ben, gaan we dan paardrijden van 5 tot 6 uur maar meestal zijn we dan pas om 6:45 thuis en dan is het alweer etenstijd.


Na het avondeten ga ik snel douchen en slapen want zaterdagochtend om 10:00 is het tijd voor een fijne Nederlandse les. Voordat ik ga slapen bedenk ik waarom ik Nederlandse les zo leuk vind en dat is: Juf Lindy! Zij zorgt ervoor dat de les altijd leuk is. In het midden van de les hebben we altijd een korte pauze voor een spelletje maar we spelen ook spelletjes om de doelen te oefenen.


Bij de online Nederlandse les zijn altijd leuke extra opdrachten zoals het maken van een boekverslag of een cultureel project. Mijn Amerikaanse lessen en Nederlandse lessen lijken niet op elkaar want we leren niet dezelfde onderwerpen maar dat betekent niet dat ik soms niet hetzelfde leer. Ik ga nu slapen, morgen heb ik mijn toffe Nederlandse les met juf Lindy via World Wide Juf!Nederlandse school Texas
De lesboeken voor mijn Nederlandse les.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page