top of page

IB Dutch

IB dutch

International Baccalaureate

Onze leerlingen krijgen wekelijkse privébegeleiding, verzorgd door een vaste gediplomeerde docent Nederlands.


Wanneer Nederlands niet geïntegreerd is op een IB world School kunnen leerlingen van een IB World School ervoor kiezen om toe te werken naar het examen Nederlands A: Literatuur SL. De gecertificeerde docenten van World Wide Juf hebben in overleg met de IB World School een individueel programma samengesteld om het SSST-principe te ondersteunen. De student studeert volledig zelfstandig Nederlands, terwijl World Wide Juf begeleidt en ondersteunt.

Nederlandse literatuur SSST
 

In het IB-DP kunnen studenten kiezen voor het Nederlands A-programma, standaard level: Literatuur SSST (School Supported Self-Taught Program). Dit is een tweejarig programma en wordt niet op de dagschool gegeven. De student bereidt zich voor op het examen door middel van zelfstudie onder begeleiding van een externe World Wide Juf tutor.


Het World Wide Juf-programma sluit volledig aan bij het curriculum en de eindtermen van de International Baccalaureate Organization (IBO). Het door ons ontwikkelde lesmateriaal is efficiënt, gevarieerd en flexibel:

• We bereiden onze studenten voor op de vaste examenonderdelen van de opleiding IB Dutch A Literature, door optimale begeleiding te bieden op elk onderdeel.

• We maken veel gebruik van verschillende media: een radio-interviews met een auteur, een kort tv-fragment, een relevant tijdschriftartikel, online programma’s en materialen.

• De studenten hebben wekelijks een online sessie met hun tutor.

• Het programma wordt op maat gemaakt en kan worden aangepast aan het niveau en/of interesses van de student.
Een belangrijk onderdeel is de wekelijkse feedback, die bijdraagt aan de persoonlijke begeleiding. We dagen studenten uit om hun ideeën te ontwikkelen en zo nauwkeurig mogelijk te verwoorden. Door de intensieve begeleiding die wij geven, kunnen wij de voortgang op de voet volgen en aanpassen/ bijschaven waar nodig.

Via kosten zijn de verschillende IB pakketten te vinden. 

bottom of page