top of page

RESENCIES FAMILIES

Ouders over World Wide Juf.

World Wide Juf family

Familie Coppens

World Wide Juf Verenigde Staten

"Wij hebben drie kinderen (groep 4, 6, 8) die met veel plezier les krijgen van Juf Kim van Mook. Kim weet de kinderen te boeien, te motiveren en te inspireren en dat allemaal via Skype. Dankzij Kim is het Nederlands van onze kinderen, hoewel ze ook nog Engels en Frans spreken, op hoog niveau. Ook het contact tussen ons en Kim is zeer prettig. We hebben haar zelfs afgelopen zomer live ontmoet in Nederland! Dat was heel gezellig."

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

Familie Klaaijsen_edited.jpg

Familie Klaaijsen

World Wide Juf Verenigde Staten

"Aan het begin van schooljaar ‘16/’17 kwamen wij via WorldWideJuf in contact met juf Esther van’t Zelfde. We waren net verhuisd van Brazilië naar Florida in de VS. Onze dochter Ingrid was 12 jaar oud en had drie jaar Nederlandse les gevolgd op de Rioranje School in Rio de Janeiro.

 

We spreken in ons gezin alleen Nederlands, maar onze kinderen spreken inmiddels onderling Engels als wij er niets van zeggen. We vinden het belangrijk dat onze kinderen het Nederlands gestructureerd bijhouden en gelukkig vonden wij juf Esther. Zij is een topjuf: altijd positief, altijd op tijd en zij weet Ingrid gemotiveerd bij de les te houden. Het is best een opgave om naast het gezinsleven, school plus huiswerk en sport, Nederlandse les plus huiswerk te doen. De skypeles met Esther is voor Ingrid de uitkomst gebleken om het vol te houden. We zijn twee en een half jaar verder en Ingrid is goed op weg om op het niveau te komen dat nodig is om in Nederland elke vervolgopleiding te kunnen volgen die ze wil, wat het Nederlands betreft.

 

Wij zijn Juf Esther zeer dankbaar!! Zij is GE-WEL-DIG!!"

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA

Familie Elshout optie 2_edited.jpg

Familie Elshout

Screen Shot 2019-01-25 at 20.22.10.png

"We hebben met ons gezin, 2 jongens, enkele jaren in Singapore gewoond. Omdat ze daar op de internationale school zaten en we het belangrijk vonden dat ze hun moedertaal goed konden spreken, schrijven en lezen, hebben onze kinderen na schooltijd ook Nederlandse les gevolgd. In eerste instantie via een organisatie die Nederlandse les aanbiedt op de scholen zelf. Echter na enkele jaren merkten we dat onze kinderen hier niet meer met plezier naar toe gingen. Het duurde te lang, ze hadden dan nog les van 16.00 uur tot 19.00 uur. Na een goede referentie, zijn we overgestapt naar Worldwide Juf. Dat bleek een gouden zet. 

 

Juf Lilian heeft 2 jaar les gegeven aan onze kinderen. Elk kind, 1 op 1, een uur les via Skype. Omdat het 1 op 1 is, is de les intensief en kan de docent ingaan op de kwaliteiten en leeruitdagingen van het kind. Het was zo leuk om te zien dat juf Lilian echt een andere aanpak hanteerden per kind! Zoon 1 is super actief, kan moeilijk stilzitten of lang zijn concentratie behouden. Vaak gaf juf Lilian hem opdrachten zodat hij wat beweging kreeg of zijn energie kon uiten. Onze andere zoon gaf ze juist de ruimte om rustig aan op te starten, beetje te kletsen af en toe, en dan weer door te gaan met de lesstof. 

 

Allebei de kinderen hebben nooit geklaagd over NL les. Ze vonden het prima om dit, na eigen schooltijd, te doen en juf Lilian heel aardig. Inmiddels wonen we weer in NL en zijn ze goed ingestroomd in het Nederlandse onderwijs. Uiteraard hebben ze wat achterstand qua woordenschat, maar het gaat erg goed. 

 

Nogmaals dank aan Worldwide juf, het is een geweldig concept waar jullie veel kinderen echt een dienst bewijzen en een speciaal bedankje aan juf Lilian voor de uitstekende begeleiding!"

SINGAPORE

World Wide Juf familie Brazilië

Familie Diepstraten

World Wide Juf Zwitserland

"Sinds de zomer van 2012 wonen wij (Jeroen, Rachel, Maik en Sam) voor het werk van Jeroen in het buitenland. Eerst hebben we ruim 2 jaar in Portugal gewoond. Hier volgden Maik en Sam Nederlandse les op de internationale school. Toen we half oktober 2014 naar Zwitserland verhuisden, stonden we voor een nieuwe uitdaging. Op de internationale school werd geen Nederlandse les gegeven. We zijn op internet gaan zoeken naar een lesmethode die ons aansprak qua methode en leswijze. Ook wilden we graag een organisatie die aangesloten is bij de stichting NOB. Al snel kwamen we zo terecht bij World Wide Juf. Na een intakegesprek met juf Brenda en een proefles voor zowel Maik als Sam, wisten we het meteen, deze manier van lesgeven, les via Skype, één op één, spreekt ons ontzettend aan en zo zijn we dus begonnen met de lessen van World Wide Juf.

Door de verhuizing lagen we een aantal weken achter op het Nederlandse schooljaar. De lesuren hebben we daarom in onderling overleg zo verdeeld dat ze aan het einde van het schooljaar hun hele Nederlandse stof voor dat schooljaar behandeld hebben. De flexibiliteit is een enorme plus!

In de les worden verschillende onderdelen behandeld. Juf Brenda bereidt de les voor en kiest wat er die les belangrijk is. Ze kijkt daarbij erg goed naar de sterke en zwakke onderdelen van de jongens onderling en zal extra tijd besteden aan onderwerpen die voor hen moeilijk zijn, en wat sneller door de stof gaan als ze merkt dat het te gemakkelijk is voor de jongens. De onderwerpen die behandeld worden, zijn onder andere (werkwoord)spelling, woordenschat, lezen, begrijpend lezen en onderwerpen zoals Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, Sinterklaas of een stukje Nederlandse geschiedenis, maar ook actuele onderwerpen die in het nieuws van bijvoorbeeld het jeugdjournaal aan de orde gekomen zijn.

De volgorde van de les is altijd anders, dit maakt de les elke keer weer afwisselend en uitdagend. De ene keer mogen de jongens mondeling antwoord geven, de andere keer typen ze de antwoorden in de chat van Skype en soms schrijven ze het op een whiteboardje wat ze aan juf Brenda kunnen laten zien. De kinderen hebben een woord-doosje geknutseld. Woorden waarvan ze de betekenis niet kennen, gaan in het doosje en blijven in het doosje, totdat ze het woord met hun eigen woorden kunnen omschrijven. Een zeer leuke manier voor het leren van moeilijke woorden. De normale citotoetsen (werkwoord)spelling en begrijpend lezen) die de kinderen in Nederland krijgen, zijn ook door juf Brenda afgenomen bij Maik en Sam. Dit geeft juf Brenda en ons een goed beeld hoe Maik en Sam het doen ten opzichte van hun leeftijdsgenootjes in Nederland.

In de zomervakantie probeert juf Brenda een activiteit te plannen samen met Maik en Sam en daar kijken ze nu al heel erg naar uit, ze willen hun juf namelijk heel graag in het echt zien!"

ZWITSERLAND

Screen Shot 2018-12-16 at 15.31.30_edite

Familie Anderson

Screen Shot 2018-12-16 at 15.32.36.png

"Wij kennen Brenda van de Zeven Eiken School in Sevenoaks in Groot Brittannië. Zij heeft toen een jaar bij ons les gegeven. De kinderen vonden haar manier van lesgeven geweldig en Brenda's organisatorische vaardigheid is enorm. Ik wist van Brenda dat zij Skypelessen gaf aan een andere familie en ik was meteen geïnteresseerd. Ik vond het een geweldig initiatief. Ik dacht dat ondanks mijn zoon één keer per week naar de Nederlandse school ging, het misschien goed zou zijn om evtentueel een half uurtje bijles te krijgen om zo zijn niveau op te krikken.

Toen het moment kwam dat ik aftrad als voorzitter bij de school en Brenda weer naar Nederland verhuisde (nu tijdelijk in San Francisco) heb ik meteen contact opgenomen met Brenda om een proefles te boeken. Mijn zoon Liam is nu 7 jaar en een erg 'wiebelend' kind. Ik hoopte dat de proefles goed zou gaan en dat het wat voor hem zou zijn. Ik vond het wel geweldig, maar uiteindelijk moet hij het doen! Ik had zo mij reservering of hij het wel zou volhouden om stil te zitten voor een half uurtje. Het half uurtje was enorm bevallen bij Liam, hij vond het geweldig! Ook bleek dat Liam toch wel met wat werk gewoon door kon stromen en niet een jaar over hoefde te doen! Dit was zeer fijn om te horen want het is toch altijd moeilijk geweest als 1 Nederlands-talige ouder (mijn man is Brit) hem 2 talig op te voeden.

Mijn zoon gaat met grote stappen vooruit, 1-op 1 les heeft hem enorm goed gedaan. De manier van lesgegeven is zo goed op de leerling afgestemd; tenslotte is niet iedere leerling hetzelfde! De lessen zijn goed gestructureerd en de leerling heeft naar mijn mening niet eens door dat het zo is, omdat Brenda de les interessant en leuk houdt. Er is altijd wel tijd voor een grapje tussendoor. Kwaliteit en flexibiliteit is erg belangrijk voor ons zeker in ons drukke leven en WWJ levert dit ook.

Het filmpje aan het eindje van de les helpt niet alleen om de les af te sluiten met het onderwerp waar de les over ging, maar is in mijn zoon's woorden een soort 'beloning' waar hij altijd graag naar uitkijkt. De communicatie tussen lerares en ouder is ook zeer goed en prettig. Ik wens Brenda en Arlette alle succes toe en hoop echt dat World Wide Juf een enorm succes wordt die zij zeker wel verdienen!"

ENGELAND

Screen Shot 2018-12-10 at 16.31.54.png

Familie Chami

Screen Shot 2018-12-10 at 16.30.18.png

"Het lessysteem is goed aan de leerling aangepast, professioneel en helemaal van deze tijd. Mijn zoontje van 7 weet al hoe hij cut en paste moet gebruiken. Ik ben altijd verbaasd over het feit dat het de wereldjuf lukt om de aandacht van een 5 en een 7 jarige zo lang vast te kunnen houden.

We wonen in Afrika en ondanks de goede verbinding, blijven er altijd dingen fout gaan, waardoor we geen internet hebben. De wereldjuf is super flexibel en zelfs met slechte internetverbinding probeert ze de lessen door te laten gaan door mijn zoontje bijvoorbeeld in de chat te laten schrijven. Ik ben ontzettend blij met deze methode, omdat ondanks het feit dat mijn kinderen nooit in Nederland gewoond hebben, ze toch de mogelijkheid open houden om eens naar Nederland terug te keren.

Ik heb hiervoor geprobeerd om ze zelf les te geven, maar dat liep op een fiasco uit. Ik was echt iedere dag aan het vechten. Mijn kinderen hebben nu echt het plezier weer terug gevonden."

GABON

Family Walking On the Beach

Familie Voogd

Screen Shot 2018-12-10 at 16.29.37.png

"Een verhuizing naar het buitenland, in ons geval Sao Paulo in Brazilië, brengt de nodige uitdagingen met zich mee indien er kinderen zijn. Een van die uitdagingen is het Nederlandstalige onderwijs. Via fam. Scheij kwamen wij in contact met Brenda en Arlette van World Wide Juf; een onderwijsorganisatie die via skype de kinderen les geeft. Na een leuk kennismakingsgesprek gingen we in september 2014 van start. Juf Arlette zou het onderwijs van onze 4 kinderen, Lenora (16 jaar), Bouwe (15 jaar), Simon (12 jaar) en Malou (8 jaar) ter hand nemen.

Waar andere onderwijsorganisaties voor Nederlandstalig onderwijs in het buitenland uitgaan van het principe dat ouders de kinderen uitleg moeten geven alvorens zij de lesstof kunnen maken, hanteert WWJ een ander principe. De world wide juf geeft face-to-face uitleg en gebruikt naast de lesboeken ook onderwijsmiddelen die via het internet beschikbaar zijn. Dit maakt het onderwijs zeer dynamisch. Na elke les wordt het huiswerk voor de week erop, aan het kind en/of ouders opgegeven. De vorderingen van de kinderen worden regelmatig met ons besproken en elk half jaar weergeven in een rapport. Arlette is zeer toegankelijk en flexibel, dit maakt de samenwerking zeer plezierig!

Kortom, Nederlandstalig onderwijs via WWJ heeft ons alleen maar voordelen gebracht. Onze kinderen krijgen op een gevarieerde manier les van een gediplomeerde onderwijskracht. De kinderen vinden deze manier van les geven heel erg leuk en flexibel en gaan nooit met tegenzin ervoor ‘zitten’. De kinderen kunnen zelf in overleg met hun juf, indien nodig, de lessen verzetten naar een ander tijdstip. Wij zijn zeer blij en tevreden met WWJ en kunnen het andere ouders van harte aanbevelen!"

BRAZILIË

Screen Shot 2018-12-16 at 15.20.21.png

Familie Kraaij-Pronk

Screen Shot 2018-12-16 at 15.19.44.png

"Wij wonen sinds een aantal jaren in het buitenland en na een aantal jaren in verre en afgelegen locaties gewoond te hebben, wonen wij sinds 2 jaar in Davos in Zwitserland. Onze zoon Guus van bijna 8 gaat hier naar een lokale Zwitserse school en wij vonden het belangrijk dat hij, zodra hij naar de eerste klas ging ook Nederlands op eerste klas niveau zou gaan leren lezen en schrijven. Per toeval zagen wij een flyer van “World Wide Juf” toen wij de ambassade in Bern bezochten. Wij waren eigenlijk gelijk enthousiast over het concept en na de proefles van een half uur is dit alleen nog maar versterkt. Guus heeft de eerste paar weken 2 lessen van een half uur per week gevolgd en toen duidelijk werd dat hij geen enkel probleem had met de concentratie hebben wij dit, in samenspraak met zijn juf Brenda, omgezet naar 1 uur les per week.

Guus kijkt elke week weer uit naar de les en dit is met name te danken aan het feit dat de les heel goed en afwisselend is opgebouwd. Het zijn allemaal korte blokjes van lezen, schrijven, woordenschat etc. Er wordt ook aandacht besteed aan actuele zaken in Nederland zoals bijvoorbeeld de Boekenweek of Sinterklaas, om maar even twee hele uiteenlopende dingen te noemen.

Wat wij erg waarderen is dat er heel erg meegedacht wordt door de juf en wij voor de Sinterklaas tijd bijvoorbeeld een email ontvingen om ons attent te maken op de dit jaar in Nederland nogal heftige “pietendiscussie”. Brenda vroeg ons of wij in dit kader wel of niet wilden dat er in de lessen wel of niet aandacht aan het thema Sinterklaas besteed zou worden. Elke les wordt afgesloten door een kort filmpje van school TV en dit is het vaste punt in de les waar Guus ook altijd weer naar uitkijkt. Hij opent dan zelfstandig de “link” die via de “chat” op Skype door de juf wordt toegestuurd en dit gaat allemaal heel natuurlijk. Het huiswerk wordt tijdens de les aan Guus verteld en wij ontvangen dit direct na de les ook altijd nog per email. Het leeswerk proberen wij te verdelen tijdens de week en het werkboekje doet Guus meestal in het weekend. De ingeschatte tijd van een uur per week is voor ons heel realistisch. Wij maken vervolgens foto’s van de huiswerk bladzijden en sturen die uiterlijk een dag voor de volgende les via “Whats App” aan Brenda. Dit werkt snel en effectief en is voor ons een prima, in deze tijd passende, communicatie methode. In tegenstelling tot voor de Skype lessen is er voor het huiswerk niet altijd evenveel enthousiasme en dit bevestigt ons dat de leermethode een hele goede is en wij dit Guus niet zelf hadden kunnen bijbrengen.

Wij zijn erg tevreden met de voortgang van Guus, het lesprogramma, de communicatie en interactie met Brenda, ja, eigenlijk met alles en kunnen World Wide Juf dan ook van harte aanbevelen."


ZWITSERLAND

Screen Shot 2018-12-16 at 15.46.28.png

Familie Scheij

Screen Shot 2018-12-10 at 16.29.37.png

"Wij wonen al meer dan 10 jaar in het buitenland, met inmiddels vier kinderen die zijn opgegroeid in Brazilië. In de eerste jaren woonden we in het noordoosten van Brazilië, waar geen Nederlands onderwijs voorhanden was. In 2009 zijn we van Brazilië naar Argentinië verhuisd, waar de kinderen voor het eerst Nederlandse lessen konden volgen via "De Knikkers", de Nederlandse school in Buenos Aires. Ze kregen daar les van Juf Brenda de Roo, die uitstekend les gaf. Dankzij Brenda hebben de kinderen dan ook in een korte tijd hun achterstand in taal en cultuur kunnen wegwerken.

Inmiddels zijn wij weer terug verhuisd naar Brazilië (Sao Paulo), waar wederom geen Nederlandse school is. Zo ontstond het idee om de lessen met Brenda via Skype door te zetten. Eerst vanuit Argentinië en later vanuit Londen, Nederland en nu vanuit San Francisco, waar Brenda tijdelijk woont. We zijn er erg blij mee, het gaat uitstekend. De kinderen hebben wekelijks een uur les en moeten huiswerk maken dat wekelijks gescand moet worden. Brenda gebruikt allerlei interactieve media, tv en andere hulpmiddelen om de lessen altijd interessant en dynamisch te maken. Het is een flexibele vorm van op maat gemaakt onderwijs, dat ontzettend goed in te passen is in de dagelijkse routine van de kinderen. We kunnen ons voorstellen dat voor veel Nederlandse gezinnen in het buitenland dit een uitkomst is.

We kunnen World Wide Juf voor iedereen van harte aanbevelen. De combinatie van flexibiliteit, kwaliteit en individuele toewijding voor elk kind is echt een uitkomst en de resultaten zijn dan ook heel goed. We wensen Brenda en Arlette veel succes met World Wide Juf, en hopen dat veel Nederlandse gezinnen verspreid over de wereld ons voorbeeld volgen."


BRAZILIË

bottom of page