top of page

WWJ ZOMERKAMP 2016

Bijgewerkt op: 9 feb. 2019

2016 was het jaar waarin World Wide Juf het unieke zomerkamp van Stichting NOB overgenomen nadat zij hadden besloten te stoppen met de organisatie van het kamp. World Wide Juf besloot het Zomerkamp door te zetten en dat werd in 2016 een groot succes! Onze jonge deelnemers hielden een dagboek bij:


ZATERDAG 23 JULI 2016 Door: Anais (België) en Laura (Duitsland) Gisteren kwamen wij aan bij de Wildwal en hebben een begroetingsspel gespeeld. Toen hebben we later in de avond het douanespel gespeeld waarbij we kaartjes moesten smokkelen.


ZONDAG 24 JULI 2016 Door: Johanna (Duitsland) Gisteren kwamen we aan bij de Wildwal en na een paar kennismaakspellen gingen we het bos in om het douanespel te spelen. Vandaag vertrokken we bijna direct na het ontbijt. Toen werden we  in twee groepen opgedeeld, de ene groep ging paintballen en de andere groep klimmen in het klimbos. Nu gaan we nog levend stratego spelen. Door: Anais (België) en Laura (Duitsland)

Vanochtend heeft Stefan ons met de wakey-wakey –song wakker getoeterd. Daarna zijn we met de Bolderkar naar het Klimbos gereden. Daar hebben ze de groep in 2 gedeeld. Onze groep is gaan paintballen en de andere is gaan klimmen. Daarna hebben we gewisseld en gingen wij klimmen. Sommige parcours waren best zwaar, maar we hebben het overleefd. Net hebben we soep gegeten en lekkere frietjes met stoofvlees. Door: Gaia (Quatar)

Vandaag hebben we paintball gedaan en we zijn naar het klimbos geweest. Het was super leuk!!! Door: Maya (Saba)

Vandaag gingen wij naar paintball centrum Simia en het klimbos Simia (best moeilijk werk!). Toch was het een hele leuke ervaring. Het was erg gezellig om dit te doen met mijn nieuwe vrienden op het zomer kamp!

Vandaag hebben we paintball gespeeld en dat was erg leuk want we hebben spelletjes gedaan zoals pak de vlag. En in het klimbos  hebben veel geklauterd en klommen. - Zara (Brazilië)

MAANDAG 25 JULI 2016 Door: Milou (België) en Noa (Finland) Vandaag zijn we gaan kanoën, je zat met 3 in een bootje, super gezellig dus!Later die middag zijn we gaan lunchen in een bos langs de rivier, daarna gingen we een rondje lopen en  vonden we een bunker van de oorlog. We vonden op de bunker een scan met de instructies, we hebben die gescand en zo kregen we meer informatie. Toen  we klaar waren met eten en spelen gingen we een super klein en mooi riviertje af varen. Het was net een droom, onderweg kwam je schapen en mooie zwanen tegen. Toen we terug kwamen van het kanoën zijn sommige kinderen van een brug afgesprongen en hebben nog lekker gezwommen in de rivier.  Na het zwemmen zijn we met de bolderkar terug gegaan naar de Wildwal, daar hebben we lekkere boontjes, pittige hamburger en aardappelen gegeten. Wij vonden deze dag echt super en gaan hem zeker niet vergeten!  Groetjes van de gezellige kamp kids!! :) Door: Kamil (België) en Jip -(België)

Hallo fantastische ouders, vandaag zijn we met de tractor en de bolderkar naar het kanovaren geweest. In de kano ging het super fijn en in de bolderkar we hebben met z'n allen de auto`s laten toeteren. We zijn naar een bos plekje geweest en daar zijn we gaan eten. Tijdens het eten hadden we ook een bunker van in de oorlog gezien en we zagen een deur met een  scan daarnaast. Daarna hadden we met de kano een andere route genomen. Hij was heel smal en sommige kinderen zijn in dorens en brandnetels geweest. Op het einde van de trip zijn sommigen zelfs in de rivier gesprongen. Door: Sophie (Nederland) en Emie (Frankrijk)

We werden wakker gemaakt met een liedje. Het was vervelend want we wilden nog meer slapen. Daarna gingen we weg naar kanovaren. Het was heel koud want er was veel wind, maar het was wel leuk want onderweg naar kanovaren riep iedereen "toeteren" naar elke auto die langskwam. Het was heel grappig!  Later gingen we kanovaren, het was super leuk. We waren minstens 20 keer in de bosjes gegaan! Er waren veel brandnetels en het prikkelt heel veel. We stootten ook met andere kano's. Een tijdje later gingen we lunchen. We hebben een bunker gevonden van de tweede wereld oorlog. Vervolgens zijn met de kano's weggegaan en het begon te regenen. Toen we aankwamen, zijn we van de brug gesprogen en bijna iedereen was in het water. Soms kwam Martin ons duwen in het water, maar het was toch super leuk!  


DINSDAG 26 JULI 2016 Door: Maik (Zwitserland), Kars (Verenigde Staten) en Guus (Oman) We zijn vandaag naar het Openluchtmuseum Arhnem geweest. We hebben verschillende activiteiten gedaan zoals dakpannen leggen, muren maken van leem en we hebben een skelet van een huis gemaakt. Daarna zijn we met verschilende groepjes naar andere plaatsen gaan. Er waren veel dingen te doen. Zo zijn we in een tram geweest. Ook zijn we naar een bierbrouwerij gegaan. Daarna hebben we een oude kroeg bezocht. We zijn ook nog eens een speurtocht gaan doen. Sommigen van ons hebben zelfs kippen vast gehouden.  Mensen zijn ook naar de snoepwinkel geweest. We vermaakten ons de hele dag.

Door: Benjamin (Oman) en Splinter (Mexico)

Vandaag gingen wij naar het openlucht museum. Het was heel erg tof, we hadden veel lol omdat we snoep aten en we deden leuke dingen zoals tegels leggen, bogen bouwen, koffie drinken, bier (appelsap) drinken en lemen en dakpannen leggen. Het snoep was heel lekker en we hadden veel plezier. Op een moment probeerden wij bier te bestellen maar wij zijn te jong daarom kregen wij niks. We zongen veel liedjes en zorgden voor heel veel sfeer. We hebben het Douane spel gespeeld in de avond, het was heel erg tof.


WOENSDAG 27 JULI 2016 Door: Luca (Singapore)en Tobias (Singapore)

Vandaag zijn wij hard bezig geweest met het spelen van spelletjes en een heleboel andere dingen. Wij hebben vandaag heel veel circustrucjes geleerd zoals de vlinderstokken, diabolo en jongleren. Luca vindt zelf dat hij nu beter is in het jongeleren en dat hij het misschien wel vaker gaat doen in de toekomst. Hij heeft geleerd om met drie ballen te jongleren en kan het nu wel zes keer achter elkaar. Tobias heeft besloten om zich op de diabolo te focussen en kan nu met de diabolo de trampoline als truc en hij kan de diabolo ook in de lucht gooien en vangen.


We hebben ook nog blauwe tegeltjes geverfd, volgens Luca kon hij het niet goed maar hij is wel blij met wat hij heeft kunnen doen. Luca heeft een potlood en een gummetje geverfd. Tobias heeft zelf besloten om zijn eigen naam creatief op het tegeltje te schilderen en hij gaat het tegeltje in zijn kamer ophangen.


Vervolgens hebben wij ook nog DJ les gekregen!!! Het was super leuk. De man die ons les gaf heeft ook Martin Garrix (een bekende DJ) les gegeven en hij heeft ons goed geholpen. Maik die met Tobias aan het DJ'en was vond het zo leuk dat hij een DJ set voor zijn verjaardag vraagt. We hebben veel liedjes gemixt zoals Policeman, Light it up en Animals. We hebben ook nog eens DJ geschiedenis les gekregen dat ook interessant was.


Daarna hebben wij een pause gehad dat vervolgd werd met Levend Sjoelen. We zijn flink nat geworden en hebben veel plezier gehad. Luca was de eerste die in een van de vakjes terecht kwam, maar dat hielp hem niet met de pijn dat hij heeft bij zijn enkel, maar het gaat nu al weer beter met zijn enkel. Tobias was helemaal niet goed in Levend Sjoelen maar hij vond het wel ontzettend leuk. Het is fantastisch op kamp!

Door: Pieter (België) en Thijn (België)

We zijn vandaag opgestaan om 8 uur. Na het ontbijt hebben we dj lessen gehad, circuslessen en tegelverf lessen. Daarna hebben we heerlijke tosties gegeten en zijn we een zeskamp gaan doen en levend sjoelen. Daarna zijn we met de bolderkar naar de markt gegaan en hebben daar allemaal leuke dingen gekocht. Pieter en ik vonden het een leuke dag. Door: Colin (Engeland) en Laurence (Engeland)

Vandaag deden wij veel dingen, zoals Dj lessen, waar we liedjes mixten, net zoals I’m an Albotroaz, en Animals. Zeskamp was heel leuk met ‘Levend Sjoelen’, touwtrekken en megabal. We deden ook circus, waar we jongleren deden, eenwieleren, trucjes met de vlinderstokken deden en met de diabolo’s speelden.


DONDERDAG 28 JULI 2016

Na een lange actieve dag werd het dagboek op vrijdag bijgewerkt. Onze leerlingen schreven:

Door: Adrian (Italië) en Gurkaran (België) Gisteren gingen wij naar de Efteling. Het was een leuke en rustige rit naar de Efteling. Tot wij aankwamen, iedereen ging uit zijn dak we renden en schreeuwden er naar toe. Toen wij binnen kwammen waren sommige attracties nog dicht. Toen de baron open was renden sommige groepjes er meteen naar toe. Het was een geweldige rit in de baron en je kunt niet beschrijven hoe het was om in de baron te zitten. Door: Wesley (Thailand) en Freek (Indonesië)

Gisteren gingen we eerst met de bus naar de Efteling. Toen we daar aankwamen was iedereen heel opgewonden omdat we er heel veel zin in hadden. Nadat we bij de verzamelplaats aankwamen wou ons groepje meteen naar de Baron 1898. We hadden geluk omdat er een niet zo een lange rij stond bij de Baron. Toen we in zaten werd het toch een beetje spannend. Toen we de Baron hadden gedaan gingen we meteen door naar de andere achtbanen. Daarna moesten wij ons melden bij de verzamelplek en toen gingen wij ook eten. Toen gingen wij nog een paar attracties doen en daarna was het tijd om te gaan avondeten. Daarna was het tijd om naar de aquanura watershow te gaan. Toen was het tijd en moesten wij terug naar de Wildwal met de bus. Dat was het einde van de Efteling. Door: Javier (Spanje) en Kaj (Frankrijk)

Donderdag gingen we naar de Efteling. Toen we er kwamen gingen we eerst naar de Baron 1898. We gingen naar binnen het werd spooky er was geen weg terug dus we moesten doorgaan. Eerst gingen we een steile weg naar boven toen we daar waren was er een verticale weg naar beneden toen de kar ook verticaal was stond het stil voor 5 seconden en dat was eng. Toen het klaar was vonden wij het leuk en lachten we om onze foto's. We gingen naar andere achtbanen en aan het einde gingen we naar een restaurant. Iemand van was 45 minuten te laat omdat we het zo leuk vonden. Uiteindelijk hadden we allemaal gegeten en gezongen voor het meer op het plein en keken we naar aqualuna dat is een spectaculaire watershow.


VRIJDAG 29 JULI 2016 Door: Anais - Nederand en Milou - Belgie

Vanochtend werden we om 9.15 wakker. Daarna hebben we ontbeten, na het ontbijt mochten we een beetje spelen en oefenen voor bonteavond. In de middag kregen we taart omdat Maik jarig is! Na de taart hebben we onze badkleding aangedaan en zijn we naar het zwembad gegaan! Bij het zwembad waren er glijbanen, 1 normale en 1 met een band. Het was echt super gezellig en leuk!! Uiteindelijk moesten we terug naar de Wildwal en gingen we lekker eten, we aten spaghetti en als toetje een lekker ijsje!! Na het eten zongen we het kamplied. Vanavond is het de modeshow, bonteavond en disco wij denken dat het echt super leuk wordt!. Door: Johanna (Duitsland) en Laurence (Engeland) 

Vanmorgen mochten we eens lekker uitslapen, daarna hebben we de verjaardag van Maik gevierd. Toen zijn we met de bolderkar naar het zwembad gegaan. We zijn heel veel van de glijbanen afgegaan. Dat was leuk. Nu gaan we eten en daarna komt de modeshow, bonte avond en disco.


WWJ ZOMERKAMP 2017 Ook in 2017 is er voor alle Nederlandstalige leerlingen weer een zomerkamp. Opgeven kan via onze website!


Vriendelijke groet, Team World Wide Juf en haar leerlingen.

32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page